DIY Fox bagBij de kringloop vonden we voor 40 cent een mooie lap canvas. Groot genoeg voor een paar tasjes. Mijn meiden (5 & 6) wilden graag leren naaien dus gingen we met zijn allen aan de slag met de machine. Maar eerst toverde we de lap canvas om in mooie vos en sterren & bloemen stof.

Hoe gingen wij te werk?  Allereerst ontwierp ik twee vossenstempels. Ik tekende de vos op een gummetje en gutste het daarna uit. De stempels zijn klaar voor gebruik!


 De 5 jarige vond de vossen wel prima en koos uit de stempeldoos twee andere stempels. Met een kwast brachten we textielverf aan.


 Stempelen maar! 


 Et voila uw stof is gereed voor gebruik. (onze textielverf moest nog wel even gestreken worden om te fixeren, check dus even het etiket van de textielverf die je gebruikt)
Wij knipten uit de stof drie tasjes. De stof van de kleine tasjes hebben een afmeting van  24 x 28cm (met een zoom van 1 cm & een naad van 2 cm) en de grote is  29 x 34cm (met een zoon van 1 cm & een naad van 2 cm). Je hebt dus het dubbele aantal stof nodig om de tasjes te maken.


Met een zigzag steek stikken tegen het rafelen. Kijk hierboven, mijn 6 jarige naait al helemaal zelf! De goede kant van de stof op elkaar leggen en de zij- en onderkanten vastnaaien en hierna de stof omkeren. Op de goede kant van de stof moeten nu de hengsels bevestigd worden. Voor de kleine tasjes gebruikte ik kant & klare banden, zodat de meiden de tas gemakkelijk zelf konden naaien en het tasje ook iets sneller klaar is. Voor mijn eigen tas maakte ik van een stuk rode stof hengsels.


Vanaf de zij-naad meet je 3 cm af. De hengels vast spelden en onder de machine door.


Nu de hengsels vastzitten kunnen we de boven kant afwerken. Sla de stof dubbelom naar binnen toe en vouw de hengsels daarna weer netjes omhoog. Hierna stik je het geheel door.Hier zie je dus het stoffen hengsel. Ik koos er voor om bij deze tas de bovenrand twee keer door te stikken. (Je kunt hier voor ook een tweelingnaald gebruiken.) Puur voor de sier, want een keer doorstikken is ook stevig genoeg.


 En klaar is de tas(sen).

Twee kleine en een grote mevrouwen tas.
Stralende dochters (want een eigen tas naaien is cool) & een trotse mama.

Veel naai & stempel plezier.1 opmerking:

  1. Wat een leuk idee en zo goed uitgevoerd door je meiden. Daar mogen jullie zeker trots op zijn!

    BeantwoordenVerwijderen